США звинуватили російських розвідників в організації кібератак

Читать на русском
Американський уряд висунув офіційні звинувачення офіцерам Головного розвідувального управління РФ у причетності до організації міжнародних хакерських атак, зокрема і проти України.
AFP / Getty Images

Американський уряд висунув офіційні звинувачення офіцерам Головного розвідувального управління РФ у причетності до організації міжнародних хакерських атак, зокрема і проти України.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що росіян звинувачують у поширенні вірусних програм, які спричинили мільярдні збитки.

«Сполучені Штати в понеділок висунули кримінальне обвинувачення проти шести офіцерів російської розвідки у зв'язку з рядом найбільш шкідливих міжнародних кібератак, у тому числі, зриву роботи електромережі в Україні та запуску вірусу-вимагателя NotPetya, який заразив комп'ютери по всьому світу, завдавши збитків на мільярди доларів», - йдеться у повідомленні.

У обвинувачувальному актів фігурують шестеро офіцерів в/ч 74455 Головного розвідувального управління Генштабу РФ, яке «було причетним до втручання у президентську кампанію в США у 2016 році».

«Жодна країна не використовувала свої кіберможливості в якості зброї настільки згубно й безвідповідально, як Росія», - заявив під час оголошення обвинувального акту помічник генерального прокурора Джон Демерс.

Він підкреслив, що росіяни безглуздо завдавали безпрецедентних збитків для досягнення невеликих тактичних переваг та задоволення злого умислу.

Нагадаємо, за кібератакою на систему електронного листування норвезького парламенту, яка відбулася у серпні, стоїть Росія.

Також ми писали, що Російська Федерація, КНР та Іран намагаються втрутитися у президентські вибори в США, поширюючи ту чи іншу дезінформацію на території Сполучених Штатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: