Українські хакери обікрали банки Європи та США на 2,5 млрд доларів

Читать на русском
Група хакерів з України завдала шкоди європейським і американським банкам на суму близько 2,5 мільярда доларів. Хакери здійснювали масові кібератаки на сервіси банківських установ Європи і США.
Фото: gp.gov.ua

Група хакерів з України завдала шкоди європейським і американським банкам на суму близько 2,5 мільярди доларів. Хакери здійснювали масові кібератаки на сервіси банківських установ Європи і США.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що хакери розповсюджували найнебезпечніший у світі комп’ютерний вірус «EMOTET». Це так званий вірус-шифрувальник, призначений для крадіжок персональних даних, паролів, логінів.

«Вірус» поширювався шляхом спам-розсилок, через документи Word, Excel. Електронні листи виглядали як попередження про безпеку облікового запису, запрошення на вечірку і навіть як застереження від поширення COVID-19.

Зазначається, що вони здійснювали масові втручання в роботу серверів приватних і державних банківських установ Великобританії, Німеччині, Австрії, Швейцарії, Нідерландів, Литви та США.

Хакерів викрити в ході міжнародної спецоперації за участю Євроюсту, Європолу, а також представників правоохоронних органів США, Німеччини, Великобританії та Нідерландів. Вони діяли на території Харкова та Харківської області з 2014 року. Їм загрожує до 20 років ув’язнення.

Нагадаємо, у Франції російського хакера засудили до п’яти років ув’язнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: