Боррель заявив, що корупція гальмує реформи в Україні

Читать на русском
Широко поширена корупція в Україні продовжує гальмувати процес реформування держави, навіть попри значний прогрес у цьому питанні.
Фото з відкритих джерел

Широко поширена корупція в Україні продовжує гальмувати процес реформування держави, навіть попри значний прогрес у цьому питанні.

Про це йшлося у виступі Високого представника Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, який від його імені оголосив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс у будівлі Європарламенту, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Топ-5 корупційних справ року: що з ними заразЦей рік запам’ятався деякими гучними кримінальними провадженнями, які розслідували детективи Національного бюро та прокурори САП.

«Попри помітний прогрес, широко поширена корупція продовжує гальмувати процес реформ в Україні. Її ключові інститути повинні мати сильне і незалежне керівництво і мати можливість виконувати свою роботу без політичного, економічного або іншого втручання», - написав Боррель.

Він також закликав українську владу зберегти незалежність Національного антикорупційного бюро, яке довело свою ефективність у боротьбі із корупцією.

«Життєво важливо, щоб Національне антикорупційне бюро було повністю незалежним. За минулі роки Бюро показало свою ефективність і принесло відчутні результати. Боротьба з корупцією - ключова умова макрофінансової підтримки ЄС», - резюмував Боррель.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що більш ніж 80 депутатів Європейського парламенту пропонують відсторонити від посади високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

Вони вважають його візит у Москву провалом європейської дипломатії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: