Боррель та голова Європейської ради вирушать на Донбас

Читать на русском
Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що через декілька днів повернеться в Україну.

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що через декілька днів повернеться в Україну. Вони разом з головою Європейської ради Шарлем Мішелем відвідають Донбас.

Про це Боррель заявив під час брифінгу.

Саміт Україна-ЄС: які питання повинен озвучити КиївУкраїна повинна керуватися національними інтересами у відносинах з ЄС, оскільки Брюссель переживає не найкращі часи, і українське питання залишається осторонь, вважає експерт.

«Через кілька днів я знову повернуся в Україну. На цей раз спільно з головою Європейської ради Шарлем Мішелем. Ми відвідаємо Донбас для ознайомлення з політикою ситуації з безпеки», - повідомив він.

Він також додав, що коронавірус погіршив гуманітарну ситуацію на Сході України. І зазначив, що ЄС надав 150 млн євро допомоги.

«Ми є найбільшим провайдером гуманітарної допомоги», - додав Боррель.

Нагадаємо, сьогодні в Києві президент України Володимир Зеленський і високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррелл обговорили ситуацію на Донбасі, деокупацію Криму та підготовку до саміту Україна-ЄС.

Також відзначимо, 22 вересня голова дипломатії ЄС Жозеп Боррелл вперше прибув в Україну з офіційним візитом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: