Росія не зацікавлена в поліпшенні відносин з ЄС – Боррель

Читать на русском
Російська влада не зацікавлена в покращенні відносин із країнами Європейського Союзу в кращу сторону. А вигнання з країни трьох європейських дипломатів на цьому тижні стало тому яскравим підтвердженням.
Фото: Francois Lenoir / AP

Російська влада не зацікавлена в покращенні відносин із країнами Європейського Союзу в кращу сторону. А вигнання з країни трьох європейських дипломатів на цьому тижні стало тому яскравим підтвердженням.

Про це заявив високий представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Жозеп Боррель у своєму блозі на сайті ЄС.

Російську владу треба примусити поважати права людини – КулебаМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив дії російської влади, які призвели до ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та масових арештів учасників акцій протесту на його підтримку.

За словами Борреля, його візит до Москви був спробою перевірити настрій російської влади «за допомогою принципової дипломатії». І відповідна реакція не була позитивною.

«Агресивно організована пресконференція і вислання трьох дипломатів під час візиту говорять про те, що Росія не хоче скористатися можливістю для більш конструктивного діалогу з ЄС», - сказав Боррель.

Він також зазначив, що країнам ЄС слід згуртуватися та діяти «більш рішуче» у відносинах з Росією, думаючи про наслідки.

Нагадаємо, 5 лютого Міністерство закордонних справ Росії вислало з країни по одному дипломату зі шведського, польського та німецького представництв за нібито участь в акціях протесту на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального.

Пізніше стало відомо, що глава фракції християнських демократів в Європейському парламенті Манфред Вебер закликав Євросоюз посилити санкції проти Росії через висилку з країни трьох європейських дипломатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: