Загрози призупинення безвізу поки немає – Боррель

Читать на русском
Загрози призупинення Європейським Союзом безвізового режиму для України наразі немає, оскільки на даний час виконуються всі необхідні критерії.
Фото: twitter.com/DmytroKuleba

Загрози призупинення безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною наразі немає, оскільки в цей момент виконуються всі необхідні критерії.

Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу, пише Укрінформ.

«Що стосується призупинення безвізового режиму, в ЄС є відповідний механізм, у рамках якого готуються регулярні звіти щодо дотримання всіх вимог. Останній такий звіт датований 20 липня, і відповідно до цього звіту, було підтверджено, що Україна відповідає усім орієнтирам, пов'язаним з безвізовим режимом. До цього дня так і є», - сказав Боррель.

В той же час, він додав, що у звіті також наголошувалося на важливості подальшої ефективної незалежної роботи антикорупційних органів і уникненні політизації правоохоронних органів.

Своєю чергою Кулеба запевнив Борреля, що Україна залишається «вірною реформаторському порядку денному».

«Ми зацікавлені у функціонуванні незалежної антикорупційної інфраструктури в Україні», - підкреслив глава українського МЗС.

Нагадаємо, до України вперше прибув глава дипломатії ЄС Жосеп Боррель.

Він разом з Володимиром Зеленським обговорили Донбас, Крим і підготовку до саміту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: