До України вперше прибув глава дипломатії ЄС Боррель

Читать на русском
До України 22 вересня вперше прибув віце-президент Єврокомісії і високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.
фото AFP

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель почав свій перший візит до України з моменту вступу на посаду.

Про це він повідомив в своєму мікроблозі в Twitter у вівторок, 22 вересня.

Саміт Україна-ЄС: які питання повинен озвучити КиївУкраїна повинна керуватися національними інтересами у відносинах з ЄС, оскільки Брюссель переживає не найкращі часи, і українське питання залишається осторонь, вважає експерт.

«Мій візит в Україну сьогодні розпочався із зустрічі з представниками громадянського суспільства і парламенту. Сильні, незалежні та ефективні антикорупційні інститути та судові реформи мають вирішальне значення для того, щоб задовольнити бажання українського народу», - написав він.

На сайті МЗС України значиться програма візиту Борреля.

Так, у чиновника запланована зустріч з главою МЗС Дмитром Кулебою. На ній вони обговорять питання співпраці Євросоюзу та України, включаючи підготовку 22-го саміту Україна-ЄС, який відбудеться 1 жовтня в Брюсселі.

Також у Борреля сьогодні пройде зустріч з президентом України Володимиром Зеленським і міністром оборони Дмитром Тараном. Крім того, він планує відвідати Дорадчу місію Європейського Союзу в Україні (EUAM).

Відзначимо, Боррель повинен був приїхати до України ще в березні, але поїздку перенесли через пандемію.

Нагадаємо, наступного тижня в Україні відбудеться саміт Україна-ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: