Перемир’я на Донбасі більше немає – Кравчук

Читать на русском
Російські війська на Донбасі не бажають дотримуватися перемир’я та постійно намагаються його зірвати. Саме тому Україна повинна бути готова до будь-яких провокацій з боку окупантів.
Фото з відкритих джерел

Російські війська на Донбасі не бажають дотримуватися перемир’я та постійно намагаються його зірвати. Саме тому Україна повинна бути готова до будь-яких провокацій з боку окупантів.

Про це заявив глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук у коментарі виданню «Гордон».

В МВС заявили про загострення ситуації на ДонбасіВпродовж останнього тижня на Донбасі спостерігається різке загострення ситуації, а процес мирного врегулювання конфлікту не працює.

Він зазначив, що Росія починає діяти зухвало і непередбачувано. Ситуація ускладнюється і тим, що в ОРДЛО знаходяться російські найманці та російське озброєння.

«Перемир'я вже просто немає. В ОРДЛО знаходяться російські найманці, командири та російська зброя. Ми не знаємо, коли вона може бути задіяна, але маємо бути до всього готові та уважно ставитися до всього, що відбувається. В першу чергу думати про Україну», - підкреслив глава делегації в ТКГ.

Він також вважає, що Україна має змінити свою стратегію в боротьбі з окупантами.

«Вони стріляють не просто так, вони вбивають. На силу і стрілянину ми повинні відповідати жорстко і дзеркально. Поблажливістю, м'якістю, закликами до компромісів ми нічого не доб'ємося. Нам треба бути послідовними та жорсткими», - резюмував Кравчук.

Нагадаємо, у неділю, 7 лютого, проросійські бойовики на Донбасі знову порушили умови режиму припинення вогню та відкрили снайперський вогонь по українським військовослужбовцям. Внаслідок дій окупантів один захисник України отримав поранення.

Також ми писали, що 6 лютого троє військовослужбовців Збройних сил України на Донбасі підірвалися на вибуховому пристрої, внаслідок чого двоє із них – загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: