В Україні виявили п'ять мутацій коронавірусу

Читать на русском
В Україні виявлено п’ять генотипів коронавірусної інфекції. Зразки відсилали у лабораторію Всесвітньої організації з охорони здоров’я.
Фото - «Слово і діло».

В Україні виявлено п’ять генотипів коронавірусної інфекції. Про це повідомила директор Львівського обласного лабораторного центру епідеміолог Наталія Іванченко.

«На Львівщині не визначають різновиди коронавірусу, але позитивні зразки скеровуються в Київ у Центр громадського здоров’я, і вони для проведення секвенування ці зразки відправляють у референс-лабораторію Всесвітньої організації з охорони здоров’я. Звідти надійшла інформація, що в Україні виявлено п’ять генотипів коронавірусу, зокрема на Львівщині циркулює вірус лінії В 1.1, тобто китайського походження», - цитує Іванченко «Укрінформ».

Захист від COVID-19: де українці можуть отримати щепленняВакцинація від COVID-19 у світі йде повним ходом. Чи можуть українці отримати щеплення в інших країнах та скільки доведеться чекати.

За словами епідеміолога, подальші зразки теж будуть відправлятися до референс-лабораторії.

Раніше у ВООЗ підрахували, скільки країн почали COVID-вакцинацію.

Нагадаємо, в Україні станом на 12 січня лабораторно підтверджено 1 124 430 випадки COVID-19, з них за минулу добу – 5 116.

Здійснено тестувань за добу – 41 682 (зокрема методом ПЛР – 23 873, методом ІФА – 17 809). За весь час проведено 5 805 824 ПЛР-тестувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: