Українські ТЕС увійшли в опалюваний сезон із заниженими запасами вугілля – глава НКРЕКП

Читать на русском
У п'ятницю, 12 лютого, Національна комісія з питань регулювання енергетики та комунальних послуг оприлюднить результати позапланових перевірок українських ТЕС на предмет виконання ліцензійних умов із забезпечення необхідних резервів палива.
Фото з відкритих джерел

У п'ятницю, 12 лютого, Національна комісія з питань регулювання енергетики та комунальних послуг оприлюднить результати позапланових перевірок українських ТЕС на предмет виконання ліцензійних умов із забезпечення необхідних резервів палива.

Про це заявив глава Комісії Валерій Тарасюк в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Опалювальний сезон: як змінювалися запаси вугілля на українських ТЕС за останні п’ять роківНа початку лютого 2021-го запасів вугілля на теплових електростанціях було на 80 відсотків менше, ніж у попередньому році.

За його словами, результати перевірки, яка проводилася вперше за всю історію НКРЕКП, будуть відкритими для суспільства.

«У нас вперше в історії Регулятора перевірка цих ліцензійних умов - стосовно обов'язку мати необхідні резерви палива. Ми посеред зими отримали звернення від системного оператора, що запаси вугілля є критично низькими. Зобов'язання мати запаси вугілля передбачені як законом, так і ліцензійними умовами», - зазначив Тарасюк.

Він додав, що попередні результати перевірки показали, що увійшовши в опалювальний сезон всі з перевірених ТЕС мали занижені запаси вугілля.

«Ми бачимо попередні висновки: не всі компанії, як мінімум, а може - й усі 100% ТЕС мали знижені запаси вугілля. Причини для цього можуть бути різними. Але ми, як регулятор, все одно зафіксуємо порушення і будемо шукати винних. Ми відносимося до компаній однаково: як до приватних, так і до державних», - підкреслив глава НКРЕКП.

Він наголосив, що у разі доведення порушень, проти порушників будуть вживатися різні заходи - від штрафів до позбавлення ліцензій.

Нагадаємо, раніше в НКРЕКП попередили про рекордно низькі запаси вугілля на складах ТЕС.

Також «Слово і діло» розбиралося в тому, чи будуть в Україні віялові відключення через дефіцит вугілля на ТЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: