Мажоритарники Закарпатської області: хто найкраще виконує обіцянки

Читать на русском

Найвідповідальніший мажоритарник Закарпатської області виконав більше половини своїх обіцянок.
Слово і діло

У Закарпатській області з шести депутатів-мажоритарників найвідповідальнішим є Валерій Лунченко (група «Довіра») – він виконав 51% своїх обіцянок.

Про це повідомляє «Слово і діло».

За даними наших аналітиків, в ході кілька депутатських каденцій і на посаді голови обладміністрації Лунченко дав 35 обіцянок: виконав – 18 (51%), провалив – 6, в процесі виконання – 11.

Останні виконані обіцянки нардепа – ще з передвиборчої програми «Народного фронту». На виборах в 2014 році він йшов до парламенту за списком цієї партії. Останнє провалене зобов'язання – теж з часів Ради VIII скликання.

В процесі виконання у Лунченка обіцянки зі свіжої передвиборчої програми: будувати житло і створити робочі місця в окрузі, сприяти розвитку бізнесу, бути доступним для виборця, забезпечити освітлення та безпеку вулиць тощо.

На другому місці за кількістю виконаних обіцянок ще один досвідчений політик – Віктор Балога («За майбутнє»). У Балоги всього 70 обіцянок: виконав – 19 (27%), провалив – 30, в процесі виконання – 21. Він, зокрема, виконав зобов'язання зняти недоторканність з депутатів. Останнє невиконане стосується впровадження механізму референдуму.

Роберт Горват з групи «Довіра» дав 51 обіцянку, з них 13 виконав (25%), провалив – 3, в процесі реалізації – 35. Депутат виконав обіцянку скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Останні невиконані зобов'язання були ще в парламенті VIII скликання.

18% обіцянок виконав його колега з депутатської групи Василь Петьовка. Всього, за даними «Слово і діло», нардеп дав 28 обіцянок: виконав – 5 (18%), провалив – 8, в процесі виконання – 15. У цьому скликанні у Петьовки ще не було виконаних або провалених зобов'язань.

Депутат-мажоритарник від «Слуги народу» Михайло Лаба дав 40 обіцянок: виконав – 5 (12%), не виконав – одну, в процесі реалізації – 34. Єдине, що поки не зробив нардеп – запровадити обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів (він був відсутній під час голосування за закон).

Ще нічого з обіцяного не виконав Владіслав Поляк з групи «Довіра». У нього 8 зобов'язань і всі в процесі реалізації, наприклад, знизити ціни на газ і електрику, легалізувати подвійне громадянство.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» за посиланням. Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто з мажоритарників Хмельницької та Полтавської областей краще виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: