Підкуп голови ФДМ: суд задовольнив клопотання детектива НАБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд обмежив до 26 лютого строк на ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро адвокату Миколі Топоркову, якого підозрюють у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 4 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Широка, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд обмежити Топоркову та його адвокату строк для ознайомлення з розслідуванням. Вони вважають, що сторона захисту зволікає з цією процедурою. Як вказали органи правопорядку, загалом матеріали справи складаються з 9 томів. За цей час адвокати і підозрюваний лише двічі приходили для ознайомлення з розслідуванням.

Адвокати і Топорков заперечували проти задоволення клопотання. Вивчивши документ, суддя задовольнила його частково.

Як відомо, спочатку суд обрав Топоркову запобіжний захід у вигляді 16 млн грн застави з обов'язками. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила цю суму до 3,3 млн грн. Заставу внесли і на нього поклали обов'язки. Нещодавно Топоркову продовжили дію обов'язків.

Нагадаємо, 9 липня НАБУ спільно зі САП викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: