Підкуп голови Фонду держмайна: обвинуваченому продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження процесуальних обов'язків обвинуваченому.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 березня строк дії обов'язків Валерія Троца, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують у підкупі голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 15 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про продовження строку обов`язків, покладених на обвинуваченого Валерія Троца, задовольнити. Продовжити обвинуваченому строк дії обов'язків на два місяці – до 15 березня», – йдеться в рішенні.

Судді зобов'язали обвинуваченого Троца прибувати до суду на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утриматись від спілкування із визначеними особами та здати на зберігання закордонні паспорти.

Як вважає слідство, восени 2019 року троє осіб запропонували голові Фонду держмайна $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством. Їх було затримано одразу після надання першої частини неправомірної вигоди, а саме - $50 тис. Пізніше їм повідомили про підозру.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Сергія Щербака. Нещодавно один із підозрюваних, а саме Щербак, пішов на угоду зі слідством. Вищий антикорупційний суд цю угоду затвердив і визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Також судді призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком у 3 роки.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про підкуп голови ФДМ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: