Підкуп голови ФДМ: обвинувачений намагався оскаржити вирок іншому фігуранту

Читать на русском
Апеляційна палата закрила провадження за скаргою одного з обвинувачених у справі підкупу голови ФДМ на вирок іншому фігуранту.
Фонд державного майна

Обвинувачений у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка Валерій Троц спробував оскаржити винесений вирок на підставі угоди іншому обвинуваченому у справі Сергію Щербаку.

Про це свідчать дані з сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, один із обвинувачених Щербак пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення. Вищий антикорупційний суд цю угоду затвердив і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на іспитовий строк у 3 роки.

Втім, інший обвинувачений Троц, справа стосовно якого слухається у загальному порядку, вирішив оскаржити цей вирок Щербака. На думку Троца, вказаним вироком порушуються його права та свободи, а також він містить умови, що порушують його права і свободи та суперечить вимогам п. 3 ч. 7 ст. 474 КПК України. Він вважає, що попри знеособленість учасників у вироку, їх можна ідентифікувати, так як про вчинення цих подій були публікації у пресі і там зазначено його прізвище та прізвище обвинуваченого.

Вивчивши скаргу, судді закрили за нею провадження. Колегія не встановила порушення прав Троца під час постановлення вироку Щербаку на підставі угоди. Тому суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що він не має права на апеляційне оскарження.

Як вважає слідство, восени 2019 року троє осіб запропонували голові Фонду держмайна $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством. Їх було затримано одразу після надання першої частини неправомірної вигоди, а саме - $50 тис. Пізніше їм повідомили про підозру.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про підкуп голови ФДМ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: