Євродепутати закликають посилити санкції проти РФ через вигнання дипломатів

Читать на русском
Глава фракції християнських демократів в Європейському парламенті Манфред Вебер закликає Євросоюз посилити санкції проти Росії через висилку з країни трьох європейських дипломатів.
Фото з відкритих джерел

Глава фракції християнських демократів в Європейському парламенті Манфред Вебер закликає Євросоюз посилити санкції проти Росії через висилку з країни трьох європейських дипломатів.

Про це повідомляє DW.

Російську владу треба примусити поважати права людини – КулебаМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив дії російської влади, які призвели до ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та масових арештів учасників акцій протесту на його підтримку.

За його словами, очільники Росії абсолютно не зацікавлені в серйозному діалозі з Євросоюзом.

«Рішення про висилку трьох дипломатів ЄС під час візиту верховного представника Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля - усвідомлена провокація», - зазначив парламентар.

Він також підкреслив, що грошові потоки російських прихильників владних структур Кремля у Євросоюзі повинні бути перекриті, а їхні рахунки заморожені.

«Необхідно задіяти санкції проти Росії, які наразі розглядаються. Грошові потоки російських прихильників владних структур Кремля в Євросоюзі повинні бути перекриті, а їхні рахунки заморожені», - додав Вебер.

Нагадаємо, 5 лютого Міністерство закордонних справ Росії вислало з країни по одному дипломату зі шведського, польського та німецького представництв за нібито участь в акціях протесту на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального.

Також ми писали, що державний секретар США Ентоні Блінкен провів першу телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, під час якої дипломати обговорили, зокрема, питання військову агресію РФ в Україні та Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: