Російську владу треба примусити поважати права людини – Кулеба

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив дії російської влади, які призвели до  ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та масових арештів учасників акцій протесту на його підтримку.
Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив дії російської влади, які призвели до ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та масових арештів учасників акцій протесту на його підтримку.

Відповідну заяву Кулеба зробив у Twitter.

Росія після Путіна: чому Україні потрібно тримати порох сухимНавіть якщо президентом Російської Федерації стане Олексій Навальний, Україні розслаблятися зарано.

За його словами, ув’язненням Навального та арештами протестувальників Росія встановила новий «рекорд беззаконня», що спонукає міжнародну спільноту втрутитися у ситуацію.

«Російська влада встановила новий рекорд беззаконня, отруївши, а потім ув'язнивши Олексія Навального, влаштувавши масові затримання мирних демонстрантів у містах Росії. Ясно, що Росія не бажає поважати права і свободи людини. Тоді треба примусити. Це завдання міжнародного співтовариства», – заявив глава українського МЗС.

Нагадаємо, 2 лютого московський суд відправив російського опозиціонера Олексія Навального в колонію на 3,5 роки. Таке рішення спровокувало масштабні протести по всій Росії, під час яких силовики затримали більше тисячі демонстрантів.

Ув’язнення Навального вже засудили деякі світові лідери, а у Сенаті США анонсували нові санкції проти РФ через ситуацію із Навальним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: