Зеленський і Боррель обговорили Донбас, Крим і підготовку до саміту

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський і глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель обговорили ситуацію на Донбасі, деокупацію Криму та підготовку до саміту Україна-ЄС.
president.gov.ua

Сьогодні в Києві президент України Володимир Зеленський і високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель обговорили ситуацію на Донбасі, деокупацію Криму та підготовку до саміту Україна-ЄС.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 22 вересня.

Саміт Україна-ЄС: які питання повинен озвучити КиївУкраїна повинна керуватися національними інтересами у відносинах з ЄС, оскільки Брюссель переживає не найкращі часи, і українське питання залишається осторонь, вважає експерт.

Ключову увагу під час зустрічі Зеленський і Боррель приділили питанням мирного врегулювання на сході України та ситуації в тимчасово окупованому Криму.

«Для нас ключове питання, щоб з’явився постійно діючий майданчик, на якому піднімаються перш за все гуманітарні питання, питання прав людей, питання українців на території тимчасово окупованого Криму, загалом питання повернення нашої окупованої території», - зазначив Зеленський.

У свою чергу Боррель запевнив, що Європа ніколи не визнає окупації Криму. Представнику ЄС також розповіли про ситуацію з безпекою на Донбасі.

Крім того, політики обговорили підготовку до 22-му Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 1 жовтня в Брюсселі.

«Президент висловив сподівання, що Спільна заява, яка буде ухвалена за результатами Саміту, належно відображатиме рівень амбіцій сторін щодо подальшого поглиблення стратегічного партнерства та економічної інтеграції між Україною та ЄС», - повідомляють в ОПУ.

Боррель підкреслив, що Євросоюз є найбільшим, найпотужнішим і надійним партнером України. За його словами, ЄС підтримує Україну в питаннях економічної інтеграції та проведенні реформ.

Нагадаємо, сьогодні глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вперше прибув до України з офіційним візитом.

Раніше Боррель розповів, що обговорював з главою Міноборони Андрієм Тараном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: