У КС кажуть, що не можуть сплатити комуналку і зарплати через недопуск Тупицького

Читать на русском
У Конституційному суді (КС) нібито не можуть сплатити комунальні платежі будівлі та зарплати працівникам через те, що голова КСУ Олександр Тупицький не може пройти до суду й отримати доступ до печатки.
Фото з відкритих джерел

У Конституційному суді (КС) нібито не можуть сплатити комунальні платежі будівлі та зарплати працівникам через те, що голова КСУ Олександр Тупицький не може пройти до суду й отримати доступ до печатки.

Про це повідомив науковий консультант КС Анатолій Селіванов, передає «Інтерфакс-Україна».

У суді зазначають, що Тупицького, згідно з указом президента, відсторонено від обов'язків судді КС, але не відсторонено від виконання обов'язків глави суду. У розпорядженні Тупицького перебуває печатка, яка ставиться на фінансову документацію для казначейства.

«Глава КС не може пройти до будівлі Конституційного суду... він не має доступу до сейфа, де лежить печатка... він не може пройти у свій кабінет і поставити цю печатку», – розповів Селіванов.

Він наголосив, що без цієї печатки неможливо виплатити зарплату та оплатити комунальні платежі.

Однак, за словами Селіванова, співробітники суду отримали зарплату, оскільки печатку поставив керівник секретаріату суду. Але наступного разу казначейство може не пропустити такий документ. Він додав, що таку фінансову документацію завіряє перша особа або виконувач обов'язків глави суду, але не тимчасовий виконувач обов'язків.

Нагадаємо, 29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці Тупицького від виконання обов'язків судді.

Пізніше у суді заявили, що Тупицький працює дистанційно, адже співробітники Управління державної охорони не пускають його в приміщення суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: