КС перебуває в напівзамороженому стані і це добре – Корнієнко

Читать на русском
Голова партії Слуга народу Олександр Корнієнко вважає, що той стан, в якому зараз перебуває Конституційний суд, не дозволяє шкодити Україні.
Фото: Facebook

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко вважає, що той стан, в якому зараз перебуває Конституційний суд, не дозволяє шкодити Україні.

Про це він розповів у інтерв’ю російському виданню «Медуза».

«Зараз Конституційний суд в напівзамороженому стані – і це добре. Тому що рішення, які він приймав, були політично мотивовані і навряд чи корисні для країни», – заявив Корнієнко.

Голова провладної партії вважає, що КС міг скасувати всі реформи, які, зокрема, були міжнародними зобов’язаннями України.

«На голову Конституційного суду заведена кримінальна справа, президент використав своє право згідно з Кримінальним кодексом і відсторонив його на певний термін, і поки Тупицький оскаржує своє відсторонення, суд не може засідати. Головне, щоб він перестав шкодити Україні», – розповів голова партії.

Корнієнко зазначив, що наразі «Слуга народу» працює над серією законопроєктів, які обмежать КС у можливості приймати політичні рішення.

Також він зазначив, що контроль над КС є «життєво необхіднім», адже «КС працює не на народ, а на бізнесменів».

Нагадаємо, 29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці главу КСУ Олександра Тупицького від виконання обов'язків судді

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: