Двоє суддів КСУ хочуть стягнути з держави 1,3 мільйона

Читать на русском
Судді КС Михайло Литвинов та Олександр Касмінін хочуть стягнути з держави зарплату, не отриману під час карантину, в розмірі 1,3 мільйона гривень. Відповідний позов вони подали до столичного Окружного адмінсуду.
Фото: president.gov.ua

Судді Конституційного суду Михайло Литвинов та Олександр Касмінін хочуть стягнути з держави зарплату, не отриману під час карантину, в розмірі 1,3 мільйона гривень. Відповідний позов вони подали до столичного Окружного адміністративного суду.

Про це на брифінгу у парламенті розповів представник президента у КС Федір Веніславський, пише «Укрінформ».

«Тобто тих 4,5 мільйони гривень, які суддя отримує протягом року, недостатньо, і вони вирішили на підставі власного рішення від 28 серпня 2020 року стягнути з держави кілька мільйонів гривень», – заявив він.

Зазначимо, що 28 серпня 2020 року Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення постанови про введення карантину та зміни до бюджету на 2020 рік.

Нагадаємо, 29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці главу КСУ Олександра Тупицького від виконання обов'язків судді.

Також раніше повідомлялось, що Зеленський відкликав законопроєкт про звільнення суддів КСУ, незважаючи на обіцянку не робити цього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: