Апеляція ВАКС залишила заарештованою готівку Дубневича

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і відмовила у задоволенні скарг адвокатів на рішення антикорупційного суду про арешт готівкових коштів.
Ярослав Дубневич

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованою готівку народного депутата Ярослава Дубневича, яку Національне антикорупційне бюро вилучило під час обшуків у його будинку.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«8 лютого, апеляційна палата розглянула апеляційні скарги адвокатів, подані на ухвалу слідчого судді ВАКС від 29.01.2021, якою накладено арешт на кошти у сумі 119 тисяч доларів та 102 тисяч євро, що належать народному депутату України IX скликання. За результатами судового засідання колегія суддів відмовила у задоволенні поданих апеляційних скарг та залишила ухвалу слідчого судді без змін», – інформує суд.

Також в апеляції ВАКС підкреслили, що рішення набрало законної сили з моменту його проголошення та оскарженню не підлягає. За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про нардепа Дубневича.

Раніше Вищий антикорупційний суд скасував арешт готівки нардепа Дубневича, а саме 119 тисяч доларів та 102 тисяч євро. Підставою для скасування стало рішення Печерського райсуду Києва у цивільній справі за позовом зятя Дубневича до нардепа. Детективи НАБУ та прокурори САП звернулися до суду з клопотанням про повторний арешт майна. Пізніше ВАКС знову заарештував гроші нардепа.

Як відомо, слідство стосовно 8 підозрюваних у цій справі завершили ще у квітні 2019 року. Водночас стосовно нардепа Дубневича, якому детективи НАБУ та прокурори САП відводять роль організатора заволодіння коштами, розслідування завершили у квітні 2020 року.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при постачанні товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ в порушення законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: