ВАКС повторно заарештував готівку нардепа Дубневича

Читать на русском
В антикорупційній прокуратурі повідомили, що суд повторно наклав арешт на готівкові кошти чинного члена українського парламенту.
Ярослав Дубневич

Вищий антикорупційний суд повторно заарештував готівку народного депутата Ярослава Дубневича, з якої нещодавно зняв арешт слідчий суддя у межах справи Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про заволодіння понад 93 млн грн ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«29 січня за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата України 9 скликання, підозрюваного у заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ «Укрзалізниця», тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує прокуратура.

У САП повідомили, що суд заарештував понад 100 тисяч доларів та понад 100 тисяч євро, які були вилучені у народного депутата під час обшуків. Вказані кошти арештовано на строк судового слідства та розгляду справи у суді. Водночас рішення суду про арешт грошей можна оскаржити протягом 5 днів.

Раніше Вищий антикорупційний суд скасував арешт готівки нардепа Дубневича, а саме 119 тисяч доларів та 102 тисяч євро. Підставою для скасування стало рішення Печерського райсуду Києва у цивільній справі за позовом зятя Дубневича до нардепа. Детективи НАБУ та прокурори САП звернулися до суду з клопотанням про повторний арешт майна.

Як відомо, слідство стосовно 8 підозрюваних у цій справі завершили ще у квітні 2019 року. Водночас стосовно нардепа Дубневича, якому детективи НАБУ та прокурори САП відводять роль організатора заволодіння коштами, розслідування завершили у квітні 2020 року.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при постачанні товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ в порушення законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: