У Навального анонсували активізацію протестів навесні та влітку

Читать на русском
Команда затриманого російського опозиціонера Олексія Навального не планує проводити акції протесту проти режиму чинного президента РФ Володимира Путіна найближчим часом.
Фото з відкритих джерел

Команда затриманого російського опозиціонера Олексія Навального не планує проводити акції протесту проти режиму чинного президента РФ Володимира Путіна найближчим часом.

Про це заявив керівник мережі регіональних штабів Навального Леонід Волков, повідомляє «Дождь».

Російську владу треба примусити поважати права людини – КулебаМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив дії російської влади, які призвели до ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та масових арештів учасників акцій протесту на його підтримку.

За словами Волкова, займатися організацією протестів у регіонах нема кому, оскільки більшість регіональних координаторів були затримані під час протестів 23 та 31 січня.

Окрім того, проведення регулярних акцій протесту, які постійно стикатимуться із насильством з боку силовиків, може призвести до розчарування у вуличних протестах.

«Якщо ми будемо виходити щотижня, ми будемо отримувати ще тисячі заарештованих і сотні побитих. Буде паралізована робота штабів і буде неможлива робота з виборів уже за просто так. Олексій нас просить сконцентруватися на осені [і виборах в Держдуму]. Діставати його з в'язниці ми будемо зовнішньополітичними методами», - підкреслив Волков.

Він додав, що активізація протестної діяльності планується навесні та влітку.

Нагадаємо, 2 лютого московський суд відправив російського опозиціонера Олексія Навального в колонію на 3,5 роки. Таке рішення спровокувало масштабні протести по всій Росії, під час яких силовики затримали більше тисячі демонстрантів.

Ув’язнення Навального вже засудили деякі світові лідери, а у Сенаті США анонсували нові санкції проти РФ через ситуацію із Навальним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: