Меркель закликала звільнити Навального

Читать на русском
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному неправомірним та вимагає негайного його звільнення.
Фото з відкритих джерел

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному неправомірним та вимагає негайного його звільнення.

Про це повідомив речник глави німецького уряду Штеффан Зайберт у Twitter.

Росія після Путіна: чому Україні потрібно тримати порох сухимНавіть якщо президентом Російської Федерації стане Олексій Навальний, Україні розслаблятися зарано.

«Вирок Олексію Навальному є далеким від верховенства права. Навальний має бути негайно звільнений», - повідомив прессекретар Меркель.

Він також додав, що надмірне насильство проти мирних демонстрантів з боку російських силовиків має припинитися.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня, одразу після завершення курсу лікування та реабілітації у Німеччині, куди політик потрапив після отруєння у серпні. Він прилетів літаком із Берліна до московського аеропорту «Шереметьєво». Одразу після приземлення його затримали на прикордонному контролі.

Впродовж кількох тижнів він знаходився під арештом, а 2 лютого московський суд відправив опозиціонера до колонії на 3,5 роки. Через це у десятках російських міст розпочалися акції протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: