Євросоюз засудив вирок російському опозиціонеру Навальному

Читать на русском
В ЄС засудили рішення суду Москви про обрання тюремного терміну опозиціонеру Олексію Навальному та вимагають негайно звільнити його.

В ЄС засудили рішення суду Москви про обрання тюремного терміну опозиціонеру Олексію Навальному та вимагають негайно звільнити його.

Про це в середу, 3 лютого заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Європейський союз засуджує рішення російської влади засудити Алексєєва Навального і вважає його неприйнятним, оскільки воно є політично мотивованим і суперечить міжнародним зобов'язанням України з прав людини», - йдеться в оприлюдненій заяві.

Він підкреслив, що ЄС закликає російську органи влади виконувати свої національні та міжнародні зобов'язання поважати і забезпечувати права людини та рівність перед законом, включаючи право на справедливий суд.

«ЄС повторює свій заклик до негайного і безумовного звільнення Навального, а також всіх громадян і журналістів, які були затримані за здійснення своїх прав на мирні зібрання та свободу слова», - йдеться в заяві.

При цьому в заяві не йдеться про можливі санкції у зв'язку з вироком Навальному. Це питання обіцяють обговорити на найближчому засіданні Ради ЄС.

Нагадаємо, вчора час акцій протесту на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, які відбувалися у вівторок увечері в багатьох містах РФ, силовики затримали 1004 активісти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: