Лідери Великої Британії та Австрії закликали звільнити Навального

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії та канцлер Австрії закликали звільнити російського опозиціонера Олексія Навального, якого засудили на 3,5 роки.
Кадр з відео пресслужби Мосміськсуду / ТАСС

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та канцлер Австрії Себастьян Курц закликали звільнити російського опозиціонера Олексія Навального, якого засудили на 3,5 роки.

Про це лідери країн написали у Twitter.

Російського опозиціонера Навального відправили до колоніїПід час засідання представник ФСВП заявляв, що Навальний близько 60 раз порушив громадський порядок після умовного вироку.

«Вирок Олексію Навальному у Москві неприйнятний. Я вимагаю його негайного звільнення, а також припинення насильства проти мирних демонстрантів. Правова державність і право на вільне вираження думки повинні забезпечуватися», - написав Курц.

«Рішення Олексія Навального повернутися в Росію після отруєння було по-справжньому сміливим вчинком і самовідданим. Постанова (суду - ред.), навпаки, була боягузтвом і не відповідала основним стандартам правосуддя. Олексій Навальний повинен бути негайно звільнений», - написав Джонсон.

Раніше ув’язнення Навального засудила лідерка Німеччини Ангела Меркель.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня, одразу після завершення курсу лікування та реабілітації у Німеччині, куди політик потрапив після отруєння у серпні. Він прилетів літаком із Берліна до московського аеропорту «Шереметьєво». Одразу після приземлення його затримали на прикордонному контролі.

Впродовж кількох тижнів він знаходився під арештом.

Вчора суд у Москві розглянув клопотання ФСВП про заміну умовного терміну Олексію Навальному на реальний. Суд відправив опозиціонера до колонії на 3,5 роки. Через це у десятках російських міст розпочалися акції протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: