В «Укренерго» розповіли, як балансуватимуть енергосистему під час морозів

Читать на русском
Під час сильних морозів, які насуваються на Україну, в Укренерго мають намір балансувати енергосистему за допомогою енергоблоків.

Під час сильних морозів, які насуваються на Україну, в «Укренерго» мають намір балансувати енергосистему за допомогою енергоблоків, які можуть працювати на резервному паливі (газ), збільшенні обсягів генерації на ГЕС і ГАЕС, і за допомогою імпорту електроенергії.

Про це повідомила пресслужба «Укренерго» в Facebook.

«Відразу відзначимо: поки обмеження споживання або графіків аварійних відключень будь-яких споживачів не передбачається. В умовах значного зниження середньої температури повітря (за прогнозами до -10 °С) в період 8-20 лютого 2021 НЕК «Укренерго» забезпечує балансування енергосистеми та дотримання її операційної безпеки всіма доступними на сьогодні засобами», - йдеться в повідомленні.

Приватизація на паузі: які прибутки і збитки показали держпідприємства у 2020 роціЧерез коронавірус довелося зупинити велику приватизацію і українські підприємства, за невеликим винятком, традиційно фіксують збитки на кінець року.

Наступного тижня годинник пікового споживання (ранок, вечір) в умовах недостатніх запасів вугілля на ТЕС планується проходити за рахунок роботи теплових енергоблоків ПАТ «Центренерго», які можуть працювати на резервному паливі (газі). А також, в разі потреби, можна буде збільшувати обсяги генерації на ГЕС і ГАЕС.

Також в компанії зазначили, що на початку наступного тижня експлуатація ГЕС Дніпровського каскаду (Київська, Канівська, Кременчуцька, Середньодніпровська, Дніпровська, Каховська ГЕС) буде проводитися з максимальною економією гідроресурсів для забезпечення збільшення виробництва гідрогенерації при знижених температурах.

Важливо не допускати аварійних відключень значного обсягу генерації на кшталт ситуації із Запорізької ТЕС, яка трапилася 3 лютого.

Раніше в «Укренерго» пояснили поновлення імпорту електроенергії з Росії.

Також нагадаємо, на вихідних в Україні очікується істотне похолодання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: