«Віялових відключень» не буде — «Укренерго»

Читать на русском
Ключовими заходами є збільшення виробництва електроенергії на ГЕС і ГАЕС, а також підвищення рівня навантаження теплових електростанцій (ТЕС).

В «Укренерго» виключили впровадження графіку «віялових відключень» через значне похолодання в Україні.

Про це пише сьогодні пресслужба компанії.

Протягом 16-20 січня 2021 року за прогнозом очікується значне зниження середньодобової температури повітря по всій території України у середньому до -17 градусів. Ця обставина викликає сезонне збільшення обсягів споживання електричної енергії, яке у пікові години доби може підвищуватися на величину до 3000 МВт та в цілому досягати 25 000 тис. МВт.

Тарифи на електроенергію: чи зможуть люди сплачувати за новими цінамиЕксперт вважає, що запобігти підвищенню тарифів на електроенергію було непросто, і в умовах кризи це підвищить рівень заборгованості.

Для проходження цього складного періоду НЕК «Укренерго» визначило низку заходів для балансування енергосистеми та покриття додаткового навантаження в години ранкового і вечірнього максимумів споживання. Ключовими заходами є збільшення виробництва електроенергії на ГЕС і ГАЕС, а також підвищення рівня навантаження теплових електростанцій (ТЕС).

За даними компанії, для балансування енергосистеми позитивним фактором є включення в роботу з 15 січня 2021 року 5-го енергоблоку Запорізької АЕС (ЗАЕС), а також продовження роботи 1-го енергоблоку ЗАЕС до кінця доби 22 січня 2021 року.

«Крім того, попри появу в пресі публікацій про нібито можливість введення графіка аварійних відключень (так звані «віялові відключення»), повідомляємо, що такі заходи поки не плануються», - йдеться в повідомленні.

Що стосується використання іншого інструменту, а саме графіків обмеження потужності (ГОП), то даний інструмент не має ніякого відношення до так званим «віялових відключень» і не передбачає відключення споживачів, додали в пресслужбі.

Раніше Кабінет міністрів скасував пільговий тариф на електроенергію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: