Пожежа у лікарні Запоріжжя: головного лікаря можуть відсторонити від роботи

Читать на русском
Глава Запорізької ОДА Олександр Старух зажадав відсторонити від виконання обов'язків головного лікаря обласної інфекційної лікарні, де сталася смертельна пожежа.
gp.gov.ua

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух зажадав відсторонити від виконання обов'язків директора обласної інфекційної лікарні, де сталася смертельна пожежа.

Про це він написав в Facebook у п'ятницю, 5 лютого.

Пожежа у запорізькій лікарні: сім'ям загиблих виділять 50 тис. гривеньНа позачерговому засіданні комісії з ТЕБ і НС в Запорізькій облдержадміністрації прийняли рішення виділити 50 тисяч гривень сім'ям загиблих.

За його словами, такий захід є необхідним «задля забезпечення максимально об'єктивного розслідування».

«Звертаюся до керівництва і депутатів Запорізької обласної ради з вимогою відсторонити від виконання посадових обов'язків директора лікарні Володимира Шинкаренка на час розслідування», - написав він.

Нагадаємо, 3 лютого в Запоріжжі сталася пожежа в обласній інфекційній лікарні, в реанімаційному відділенні, де були COVID-хворі. Причиною став вибух кисню. Під час пожежі загинули 4 людини, серед яких лікар.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) УКУ.

Правоохоронці вже затримали відповідального за пожежну безпеку в лікарні.

На пожежу в лікарні Запоріжжя відреагували в ВООЗ. А в МОЗ заявили, що проведуть перевірку всіх лікарень з кисневими системами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: