Затримано відповідального за пожежну безпеку в COVID-лікарні Запоріжжя

Читать на русском
У Запоріжжі затримали відповідального за протипожежну безпеку в лікарні, де сталася пожежа.
gp.gov.ua

Правоохоронці затримали посадову особу, відповідальну за протипожежну безпеку у Запорізькій обласній інфекційній лікарні, в якій сталася смертельна пожежа.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, у четвер, 4 лютого.

Пожежа у запорізькій лікарні: сім'ям загиблих виділять 50 тис. гривеньНа позачерговому засіданні комісії з ТЕБ і НС в Запорізькій облдержадміністрації прийняли рішення виділити 50 тисяч гривень сім'ям загиблих.

«Наразі службову особу, відповідальну за техногенний та протипожежний стан Обласної інфекційної клінічної лікарні, затримано в порядку ст. 208 КПК України», - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки і порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270, ч. 2 ст. 272 ​​КК).

В ході досудового розслідування, оглядів місця події і обшуків правоохоронці встановили факти порушень у діяльності цієї медустанови вимог законодавства України про пожежну безпеку та про об'єкти з підвищеною небезпекою.

«Слідством відпрацьовується ряд версій виникнення загорання, зокрема використання медичного обладнання без наявності відповідних дозволів, з порушенням встановлених правил, що призвело до витоку кисню через систему штучної вентиляції легень з подальшим його критичним накопиченням у приміщенні палати та вибухом з виникненням пожежі», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Запоріжжі сталася пожежа в обласній інфекційній лікарні, в реанімаційному відділенні, де знаходилися COVID-хворі. Під час пожежі загинули 4 людини, серед яких лікар.

У ВООЗ відреагували на пожежу в лікарні Запоріжжя. А в МОЗ заявили, що проведуть перевірку всіх лікарень з кисневими системами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: