У лікарні в Запоріжжі не було пожежної сигналізації

Читать на русском
На першому поверсі приміщення Запорізької обласної інфекційної лікарні, де від пожежі загинули четверо людей, не була встановлена пожежна сигналізація.
Фото: zoda.gov.ua

На першому поверсі приміщення Запорізької обласної інфекційної лікарні, де від пожежі загинули четверо людей, не була встановлена пожежна сигналізація.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької ОДА.

«За попередніми даними, пожежа виникла через загоряння медичного обладнання. У приміщенні не була встановлена пожежна сигналізація», — йдеться в повідомленні.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

Нагадаємо, пожежа в лікарні виникла в ніч на 4 лютого на першому поверсі приміщення. Займання сталося у відділенні для пацієнтів з коронавірусом.

У результаті пожежі загинуло четверо людей – 26-річна лікарка-анестезіолог та три пацієнти. Ще двоє медиків отримали опіки.

Причиною пожежі у запорізькій лікарні міг стати вибух апарата штучної вентиляції легень.

У Запорізькій області п’ятницю, 5 лютого, оголосили днем жалоби. А голова Запорізької ОДА Олександр Старух розповів, що сім'ям загиблих виділять 50 тис. гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: