Після пожежі в Запоріжжі проведуть перевірку лікарень із кисневими системами

Читать на русском
Після смертельної пожежі в інфекційній медустанові Запоріжжя по всій Україні проведуть перевірку лікарень, які мають кисневі магістралі.
Степанов у лікарні, де сталася пожежа - фото Укрінформ

Після смертельної пожежі в інфекційній медустанові Запоріжжя по всій Україні проведуть перевірку лікарень, які мають кисневі магістралі.

Про це заявив голова МОЗ Максим Степанов під час своєї поїздки до Запоріжжя, пише «Укрінформ».

Він зазначив, що Верховна рада видавала розпорядження про перевірку кисневих систем ще за декілька місяців до події в Запоріжжі.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

«За кілька місяців до цього парламент видав розпорядження про перевірку всіх кисневих систем у країні. Нам необхідно зосередитися, щоб в майбутньому країна не переживала таких трагедій», - сказав Степанов.

Нагадаємо, пожежа в лікарні виникла в ніч на 4 лютого на першому поверсі будівлі. Займання сталося у відділенні для пацієнтів з коронавірусом.

У результаті пожежі загинули чотири людини - 26-річна лікарка-анестезіолог та три пацієнти. Ще двоє медиків отримали опіки.

Причиною пожежі в запорізькій лікарні міг стати вибух апарату штучної вентиляції легенів.

У Запорізькій області п'ятницю, 5 лютого, оголосили днем ​​жалоби. А голова Запорізької ОДА Олександр Старух розповів, що сім'ям загиблих виділять 50 тис. гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: