Зниклий на Донбасі український військовий знаходиться в полоні у бойовиків – ЗСУ

Читать на русском
Український військовослужбовець, який зник в районі проведення ООС наприкінці січня, знаходиться у полоні бойовиків. Окупанти оприлюднили декілька відео, на якому змушували чоловіка ображати Україну.
Фото: ОК "Північ"

Український військовослужбовець, який зник в районі проведення ООС наприкінці січня, знаходиться у полоні бойовиків. Окупанти оприлюднили декілька відео, на якому змушували чоловіка ображати Україну.

Про це заявили у пресцентрі Оперативного командування «Північ».

Іван БакановГолова Служби безпеки України
Баканов пообіцяв забезпечити повернення українських громадян з РФ в рамках обміну полоненимиСказано 18 грудня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Зазначається, що наразі обставини зникнення чоловіка з’ясовуються, триває слідство.

«На одній з позицій ЗСУ в районі проведення ООС військовослужбовець зник. Кілька днів тривали пошуки. 3 лютого окупаційна влада так званої «ДНР» опублікувала кілька відео з цим військовослужбовцем, де його змушують все більше і більше лити бруд на Україну і своїх побратимів», - йдеться в повідомленні.

Це вже не перший випадок примусу полонених говорити на камери російських ЗМІ. У штабі закликали військовослужбовців і цивільних у зоні проведення операції Об'єднаних сил бути надзвичайно обережними та в жодному разі не довіряти ворогові.

«Даний випадок ще раз доводить, що російські окупанти здатні на будь-які найпідліші дії, аби лиш нашкодити іміджу захисників України», - наголосили у пресцентрі.

Нагадаємо, у полоні в окупантів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається 251 громадянин України.

Також ми писали, що 30 січня від нанесеного ворожим снайпером поранення помер захисник України Роман Дзюбенко. Чотири дні він перебував у лікарні у важкому стані. У Романа залишився маленький син.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: