У ТКГ відреагували на заяву бойовиків Донбасу щодо полонених

Читать на русском
Сьогоднішня заява бойовиків Донбасу щодо передачі Україні полонених є спробою ухилитися від домовленостей. І в цілому є дивною ситуацією.

Сьогоднішня заява бойовиків Донбасу щодо передачі Україні полонених є спробою ухилитися від домовленостей. І в цілому є дивною ситуацією.

Про це заявив голова української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук.

Він привітав сам факт повернення українців на підконтрольну Україні територію. Але підкреслив, що сама ситуація є бажанням Росії піти від домовленостей.

«Мені важко пригадати прецедент, коли невизнана юридична особа передає громадян держави певній фізичній особі. Я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні та зобов'язань, які взяла на себе РФ, як сторона конфлікту», - сказав Кравчук.

Він також підкреслив, що до врегулювання конфлікту може привести тільки робота в нормандському форматі.

«Будь-які спроби ухилитися від виконання домовленостей не матимуть ні успіху, ні підтримки у голів держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій», - зазначив Кравчук

Сьогодні ЗМІ так званих «ДНР/ЛНР» повідомили про передачу Україні полонених в односторонньому порядку. Серед них нібито жінки, люди похилого віку та люди, які страждають тяжкими захворюваннями, які не воювали в складі українських військ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: