Рада знову провалила призначення Вітренка міністром енергетики

Читать на русском
Верховна Рада не призначила Юрія Вітренка першим віцепрем'єр-міністром України – міністром енергетики. За проголосувало 204 депутата, проти – 45.
Фото: LIGA.net

Верховна Рада не призначила Юрія Вітренка першим віцепрем'єр-міністром України – міністром енергетики. За проголосувало 204 депутата, проти – 45.

Це вже не перше голосування за призначення Вітренка міністром енергетики. Раніше, 17 грудня, депутати провалили голосування за його кандидатуру на посаду міністра. У парламенті не вистачило 40 голосів.

Як депутати голосували за призначення Лещенка, Шкарлета і ВітренкаРада призначила міністрами Сергія Шкарлета і Романа Лещенка. Для призначення Юрія Вітренка не вистачило голосів.

Сьогодні комітет ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг підтримав призначення Вітренка на посаду міністра. За це проголосували 14 членів комітету, 2 – утримались, 2 – проти.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Кабінет міністрів призначив колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики. Пізніше він заявив, що піде з Міненерго, якщо його не призначать міністром.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: