Рада затвердила санкції проти Нікарагуа

Читать на русском
Україна впровадила санкції проти Нікарагуа. ВР 2 лютого схвалила проєкт постанови, який президент Володимир Зеленський вніс в парламент.
sharij.net

Верховна рада схвалила проєкт постанови №4689, яким президент Володимир Зеленський запропонував запровадити санкції проти республіки Нікарагуа.

Таку пропозицію на засіданні у вівторок, 2 лютого, підтримали 322 нардепи.

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти РосіїПрезидент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження санкцій проти низки юридичних і фізичних осіб з Росії.

Прийнятий проєкт постанови ухвалив рішення Ради національної безпеки і оборони від 1 лютого 2021 «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до республіки Нікарагуа».

У документі сказано, що ведення санкцій проти Нікарагуа обумовлено призначенням «почесного консула» в анексованому Росією Криму. Ним став одіозний Олег Белавенцев, якого ще у 2019 році суд Києва заочно засудив до 13 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність України.

Раніше Україна відправила ноту уряду Нікарагуа з вимогою негайно скасувати неправомірне рішення про призначення «консула» в окупованому Росією Криму.

Нагадаємо, відповідну постанову Зеленський вніс до парламенту 1 лютого.

Раніше Україна запровадила санкції проти громадянина Китаю і чотирьох компаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: