Чеський Сенат закликав ЄС запровадити нові санкції проти РФ

Читать на русском
Верхня палата чеського парламенту закликала Європейський Союз запровадити нові санкції проти Росії у зв’язку із придушенням в країні громадських прав і свобод.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Верхня палата чеського парламенту закликала Європейський Союз запровадити нові санкції проти Росії у зв’язку із придушенням в країні громадських прав і свобод.

Про це повідомляє пресслужба парламенту Чехії.

Зазначається, що чеський Сенат закликав ЄС домагатися спільних дій в рамках Євросоюзу, включаючи прийняття нових санкцій відносно представників РФ у зв'язку з протестами проти арешту опозиціонера Олексія Навального.

Документ було прийнято практично одноголосно - за нього проголосували 42 із 43 присутніх на засіданні сенаторів.

Переважна більшість у Сенаті належить опозиційним уряду правим партіям, які, зокрема, наполягають на позбавлення Росії можливості брати участь у підготовлюваному тендері на будівництво нового енергоблоку АЕС «Дуковани».

У нижній палаті парламенту, де праві перебувають у меншості, опозиції не вдалося домогтися прийняття постанови з аналогічними вимогами до ЄС.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний прилетів до московського аеропорту «Шереметьєво» з Берліну 17 січня. Відразу після приземлення він був затриманий на прикордонному контролі.

Проти політика порушили справу про розкрадання, йому загрожує до 10 років в'язниці. Раніше сам опозиціонер заявив, що вважає своє затримання в Москві неможливим.

23 січня по всій Росії відбулися акції протесту на підтримку Навального, під час яких силовики затримали близько 3,2 тисячі демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: