В ОПУ прокоментували першу розмову Байдена і Путіна

Читать на русском
В Офісі президента Володимира Зеленського оцінили телефонну розмову президента США Джо Байдена і глави РФ Володимира Путіна.
radiosvoboda.org

Розмова нового президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним означає, що американська адміністрація повернулася до світового порядку денного з традиційними цінностями.

Таку думку висловив радник голови ОПУ Михайло Подоляк в коментарі «Українській правді» у середу, 27 січня.

Джо Байден і Україна: що пов’язує відомого політика з нашою державоюБайден вже бував в Україні та виступав в Раді, а також заявив, що збирається зробити нашу державу пріоритетом американської зовнішньої політики.

«Новий президент США відразу активно включився в глобальний порядок. На мій погляд, телефонна розмова між Байденом і Путіним - це позначення ключового пріоритету нової адміністрації, свого роду сигнал: ми повертаємося до світового порядку з традиційними цінностями і традиційною жорсткістю по відношенню до тих, хто порушує правила», - заявив Подоляк.

В ОПУ відзначили, що, хоча формальна причина розмови стосувалася теми стратегічного роззброєння, її наповнення було набагато ширшим, об'ємнішим і виглядало «ідеально для інтересів України».

За словами Подоляка, Байден підтвердив безумовну підтримку Америкою суверенітету і територіальної цілісності України.

При цьому у Зеленського впевнені, що у Росії є тільки один шанс на «хоч якісь мінімально нормальні відносини з Америкою і цивілізованим світом» - повне припинення її агресивної політики.

«І найперше в цьому - припинення агресії проти України, повернення Росією всіх наших тимчасово окупованих територій, відмова від підтримки різних незаконних збройних бандформувань», - підсумував Подоляк.

Нагадаємо, 26 січня президент США Джо Байден вперше з моменту вступу на посаду провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Раніше прем'єр Британії Борис Джонсон розповів про телефонну розмову з Байденом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: