Байден провів першу телефонну розмову із Путіним

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Джо Байден провів першу телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Лідери країн обговорили питання безпеки та стратегічної стабільності у світі.
Фото з відкритих джерел

Президент Сполучених Штатів Джо Байден провів першу телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Лідери країн обговорили питання безпеки та стратегічної стабільності у світі.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Вибори в США: якою буде зовнішня політика БайденаНова адміністрація США зосередиться на внутрішній політиці, а змін у зовнішній політиці варто очікувати після завершення пандемії, вважає експерт.

Зазначається, що однією із найголовніших тем, яку обговорили політики, стало подовження договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО), який обмежує кількість розгорнутих ядерних озброєнь Вашингтона і Москви на рівні 1 550 одиниць з кожного боку і закінчується вже 5 лютого.

Окрім того, лідери РФ та США домовилися розпочати обговорення низки проблем, пов’язаних із контролем над озброєнням, стратегічною стабільністю та питаннями безпеки.

«Президент Байден заявив про тверду підтримку суверенітету України з боку США. Він також ініціював обговорення інших питань, що викликають занепокоєння, зокрема, кібератаку SolarWinds, повідомлення про те, що Росія виплачує винагороду за вбивство американських солдатів в Афганістані, а також російське втручання у вибори в США 2020 року та отруєння Олексія Навального», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що Байден заявив про готовність США робити рішучі кроки у відповідь на спроби Росії завдати шкоди Сполученим Штатам або їхнім союзникам.

Нагадаємо, Джозеф Байден у середу, 20 січня, у Вашингтоні склав присягу президента США. В ході церемонії інавгурації він виголосив традиційну присягу вірності народу США.

Одним із перших його намірів на посаді стало бажання подовжити договір про стратегічні наступальні озброєння із Росією, який обмежує кількість американської та російської стратегічної ядерної зброї.

Пізніше також стало відомо, що Байден наказав американській розвідці надати повну оцінку ворожих дій Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: