Законопроєкт про діяльність КСУ: висновки Венеціанської комісії надійдуть у березні

Читать на русском
Венеціанська комісія надасть свій висновок щодо законопроєкту Про конституційну процедуру в березні 2021 року.
ua.news

Венеціанська комісія планує надати свій висновок щодо законопроєкту №4533 «Про конституційну процедуру» і альтернативного йому проєкту у березні 2021 року.

Про це повідомила представник ВР в Конституційному суді Ольга Совгиря у своєму Telegram-каналі в понеділок, 1 лютого.

Зеленський відкликав законопроєкт про звільнення суддів КСУ, незважаючи на обіцянку не робити цьогоВолодимир Зеленський відкликав законопроєкт про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства. Його багато критикували, але президент заявив, що не відкличе ініціативу.

За її словами, голова Верховної ради Дмитро Разумков отримав від комісії відповідного листа. Висновок експертів ВК очікується 19-20 березня.

«Венеціанська комісія 19-20 березня надасть висновок щодо законопроекту 4533 «Про конституційну процедуру» та альтернативного законопроекту», - розповіла Совгиря.

Законопроектом пропонується КСУ приймати рішення двома третинами від свого складу (12 суддів), оскільки це абсолютна більшість. Зараз рішення можуть приймати 10 суддів КСУ. Також в законі прописана можливість заявлення відводу окремим суддям (за нього повинні проголосувати не менше 10 суддів).

Нагадаємо, наприкінці січня спікер ВР Дмитро Разумков попросив Венеціанську комісію оцінити законопроекти про діяльність КСУ.

«Слово і діло» раніше розглядало з експертом – чим займається Конституційний суд України і що в ньому треба змінити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: