Попри обіцянку Дубінський так і не звернувся до КСУ з приводу скасування плати за доставлення газу

Читать на русском
Нардеп не виконав обіцянку звернутися до Конституційного суду, щоб скасувати закон, який забороняє оскаржувати рішення НКРЕКП.

Народний депутат України Олександр Дубінський провалив обіцянку домагатися через Конституційний суд скасування закону, що забороняє оскаржувати в суді рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зокрема й щодо нарахування українцям платежів за транспортування газу.

Таку обіцянку він дав під час зустрічі з виборцями, а потім розмістив в одному зі своїх відео 30 січня 2019 року, нагадує «Слово і діло».

Нардеп пояснив, що наприкінці 2018 року був ухвалений закон, який передбачає, що рішення НКРЕКП не можуть бути оскаржені та зупинені в суді. Потім НКРЕКП ухвалила рішення щодо нарахування споживачам рахунків за транспортування газу. Тому, за словами нардепа, щоб домогтися скасування цих несправедливих нарахувань, спочатку необхідно скасувати дію згаданого закону.

«Зараз ми, з вівторка будемо збирати 45 підписів народних депутатів для того, щоб звернутися в Конституційний суд і визнати неконституційним закон, який вводить таку заборону (оскаржувати в суді рішення НКРЕКП – ред.). Після збору підписів будемо відпрацьовувати цю історію з Конституційним судом», – заявив він.

Минуло 11 місяців, яких було достатньо, щоб зібрати 45 підписів нардепів та звернутися з поданням до Конституційного суду. Станом на 31 грудня 2020 року на розгляді в Конституційному суді перебувало 48 звернень з різних питань. Однак, серед них відсутнє подання щодо скасування рішення НКРЕКП з нарахування додаткових платежів.

Обіцянка Дубінського отримала статус «не виконано», оскільки він майже за рік роботи не вніс обіцяного подання. Варто додати, що редакція зверталась із запитом до депутата, однак відповіді на сьогоднішній день не отримала.

Якщо нардеп усе ж звернеться до КСУ з даного питання, редакція «Слово і діло» перегляне статус обіцянки, оскільки жодних дедлайнів депутат не озвучував.

Згідно з моніторингом «Слово і діло» Олександр Дубінський дав 168 обіцянок, з яких 27 виконав та стільки ж – провалив і ще 114 має реалізувати.

Раніше «Слово і діло» писало, що Міністерство фінансів США оголосило про впровадження санкцій проти 7 громадян і 4 інформаційних ресурсів України через «втручання у вибори». Серед тих, хто потрапив під санкції – нардеп Олександр Дубінський. Сам політик назвав причиною санкцій «доноси аферистів» і заявив, що зазнає назручностей через право мати незалежну позицію, яка пов'язана з відстоюванням інтересів українського народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: