Ляшко повідомив, кому будуть робити щеплення вакциною Pfizer

Читать на русском
В Україні європейською вакциною Pfizer у першу чергу будуть прищеплювати медпрацівників. Кому її не вистачить – отримають китайську вакцину Sinovac.
kmu.gov.ua

В Україні європейською вакциною Pfizer у першу чергу будуть прищеплювати медпрацівників. Кому її не вистачить – отримають китайську вакцину Sinovac.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив в інтерв'ю BBC News Україна.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«Pfizer відразу піде на мобільні бригади і для вакцинації медичних працівників. Pfizer буде їхати з холодильника з температурою -80 до холодильника, де буде +2. При таких умовах вона може зберігатися 5 днів. Через такі температурні умови найбільш економічно доцільно використовувати Pfizer в мобільних бригадах для лікарів. Якщо приїде 300 тисяч Pfizer, вистачить для лікарів і соціальних працівників. Приїде 100 тисяч доз, то тільки для лікарів», - пояснив він.

При цьому Ляшко не уточнив, як будуть обирати першу людину в Україні, якій будуть робити щеплення. Він нагадав, що першими прищеплюються медичні працівники.

На питання, чи будуть робити щеплення вакциною Sinovac тим, кому не вистачить Pfizer, санітарний лікар відповів: «Так».

Нагадаємо, раніше Ляшко заявляв, що вакцинацію від коронавірусу в Україні почнуть не раніше 15 лютого.

У МОЗ опублікували план вакцинації до кінця 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: