Столтенберг закликав НАТО збільшити витрати через дії РФ

Читать на русском
Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав членів Військового комітету НАТО продовжувати збільшувати витрати на оборону та інвестувати в сучасні технології через агресивні дії Росії та підйом Китаю.
Фото з відкритих джерел

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав членів Військового комітету НАТО продовжувати збільшувати витрати на оборону та інвестувати в сучасні технології через «агресивні дії Росії та підйом Китаю».

Про це йдеться в заяві Столтенберга.

НАТО будує космічну базу в Німеччині для протидії РФУ Німеччині планують побудувати космічний командний центр НАТО для протидії загрозам з боку Росії і Китаю.

Він наполягає, що НАТО має залишатися у змозі протистояти викликам у все більш непередбачуваному і конкурентному світі.

«Наша демократія, наші цінності і порядок, заснований на правилах, змінюються та зазнають атак. Тому ми повинні залишатися у формі, щоб протистояти будь-яким викликам, які може принести майбутнє», - зазначив генсек.

Він також підкреслив, що розраховує на співпрацю з президентом США Джо Байденом, оскільки «Сполученим Штатам і Європі безпечніше разом».

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що у НАТО вирішили посилити заходи щодо забезпечення захисту від біологічної зброї через пандемію коронавірусу.

Також він заявив, що Альянс не буде втручатися у суперечки між Україною та Угорщиною: країни повинні вирішити конфлікт у двосторонньому порядку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: