ЄС та НАТО закликали звільнити Навального

Читать на русском
В Євросоюзі та в НАТО звернулися до влади Російської Федерації із закликом негайно звільнити російського опозиціонера Олексія Навального.

В Євросоюзі та в НАТО звернулися до влади Російської Федерації із закликом негайно звільнити російського опозиціонера Олексія Навального.

Так, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн просить звільнити політика і наполягає на тому, щоб Росія забезпечила його безпеку. Про це йдеться в заяві Європейської комісії.

«Я засуджую затримання Олексія Навального вчора російською владою після його повернення до Росії. Російська влада має негайно звільнити його і забезпечити його безпеку. Затримання політичних опонентів суперечить міжнародним зобов'язанням Росії. Ми також як і раніше очікуємо проведення ретельного і всебічного розслідування замаху на життя Олексія Навального. Ми будемо уважно стежити за ситуацією», - заявила вона.

Україна оскаржить повноваження Росії в ПАРЄ через затримання НавальногоУкраїнська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи планує підняти питання щодо оскарження повноважень делегації Росії, в тому числі у зв'язку з затриманням у Москві російського опозиційного політика Олексія Навального.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до російської влади з закликом звільнити Олексія Навального.

«Я приєднуюся до міжнародних закликів до негайного звільнення Олексія Навального. Особи, відповідальні за замах на нього із застосуванням забороненої хімічної зброї, мають бути притягнуті до відповідальності. Росія має дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань у галузі прав людини та верховенства права», - написав він у Twitter.

Як відомо, 17 січня Навальний вперше після отруєння повернувся до Росії. Опозиціонера затримали під час проходження паспортного контролю в московському аеропорту «Шереметьєво».

Проти Навального порушили справу про розкрадання, йому загрожує до 10 років в'язниці. Раніше сам опозиціонер у коментарі журналістам на борту літака заявляв, що вважає своє затримання у Москві неможливим.

Також стало відомо, що Навального, якого затримали в московському аеропорту, утримують у відділку поліції в підмосковних Хімках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: