НАТО не втручатиметься у суперечки Києва з Будапештом

Читать на русском
Північноатлантичний альянс не планує втручатися у суперечки між Україною та Угорщиною: країни повинні вирішити конфлікт у двосторонньому порядку.
Фото з відкритих джерел

Північноатлантичний альянс не планує втручатися у суперечки між Україною та Угорщиною: країни повинні вирішити конфлікт у двосторонньому порядку.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу за підсумками засідання глав МЗС країн Альянсу, пише «Європейська правда».

Зазначається, що Столтенберг не став розкривати деталей засідання, на якому глава МЗС Угорщини підняв питання обшуків СБУ на Закарпатті, однак повністю виключив можливість посередництва НАТО для вирішення суперечки.

«Добре відомо, що між Угорщиною та Україною є двостороння суперечка, і я сподіваюсь, що обидві країни зможуть вирішити цей двосторонній спір», - заявив Столтенберг.

Він підкреслив, що попри суперечку між країнами, Альянс може продовжувати зміцнювати партнерство з Україною, надаючи їй свою підтримку.

Нагадаємо, Служба безпеки України у Закарпатській області провела обшуки у причетних до діяльності угорської благодійної організації осіб, яких підозрюють у сепаратизмі на користь Угорщини.

Також «Слово і діло» аналізувало історію непростих взаємин між Україною та Угорщиною за останні шість років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: