Байден наказав зупинити розробку нафтових і газових свердловин в США

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Джо Байден своїм указом призупинив розробку нафтових і газових родовищ, що перебувають у державній власності США.
Фото з відкритих джерел

Президент Сполучених Штатів Джо Байден своїм указом призупинив розробку нафтових і газових родовищ, що перебувають у державній власності США.

Текст указу оприлюднений на сайті Білого дому.

Ера Байдена: що зміниться для УкраїниПозитив обрання президентом США Джо Байдена для України в тому, що співпраця між двома державами однозначно пожвавиться. Наскільки вона буде успішною – прогнозував політолог Олександр Радчук.

У ньому також зазначається, що Байден розпорядився збільшити зусилля щодо виробництва поновлювальної енергії.

«Міністр природних ресурсів має призупинити нові договори оренди нафто- та газовидобувних ділянок на державних землях та в морських водах до завершення всебічного огляду та перегляду федеральної практики видачі дозволів та лізингу»,- йдеться в документі.

У ньому також повідомляється про наміри збільшити виробництво поновлювальної енергії.

Так, однією із цілей Байдена є подвоєння до 2030 року виробництва електроенергії з вітряків з одночасним забезпеченням надійного захисту земель, водойм, біорізноманіття, а також створенням робочих місць.

Нагадаємо, Джозеф Байден у середу, 20 січня, у Вашингтоні склав присягу президента США. В ході церемонії інавгурації він виголосив традиційну присягу вірності народу США.

Після цього він одразу розпочав виконання своїх посадових обов’язків та підписав свої перші укази, якими скасував низку указів свого попередника, Дональда Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: