В Україні знесли останній пам'ятник Леніну – активіст

Читать на русском
В Одеській області місцеві жителі повалили пам'ятник Володимиру Леніну. Це був останній в Україні монумент радянському вождю, заявили активісти.
facebook.com/ssternenko

В Одеській області місцеві жителі повалили пам'ятник Володимиру Леніну. Це був останній в Україні монумент «радянському вождю», який зберігся в умовах декомунізації.

Про це повідомив одеський активіст Сергій Стерненко на своїй сторінці в Facebook в середу, 27 січня.

За ціною житла. На Закарпатті пам'ятник Леніну продали за чверть мільйонаУ Закарпатській області відбувся аукціон, під час якого вперше в Україні було продано пам'ятник Володимиру Леніну, демонтований в рамках «декомунізації».

«А поки ми спали, якісь невідомі добродії знесли останній в Україні (за винятком окупованих територій і музеїв/заводів) пам'ятник червоному окупанту Леніну. Він ховався від пильного ока декомунізаторів в селі Старі Трояни Ізмаїльського району Одеської області», - написав він.

Активіст також додав, що в селі Холмське Арцизького району Одеської області був виявлений бюст Карла Маркса.

«Але з‘ясувалось, що місцеві мешканці після набрання сили закону про декомунізацію стали називати Маркса болгарським поетом Христом Ботєвим. І від такої нечуваної брехні у нього відпав ніс», - додав Стерненко, публікуючи фото монумента.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради Дмитро Разумков висловив думку, що питання декомунізації повинні вирішуватися на референдумах.

Напередодні, 26 січня, парламент ухвалив закон про референдум.

«Слово і діло» розбиралася, які питання можна виносити на розгляд на референдум, а які залишилися під забороною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: