Разумков розповів, коли в Україні може відбутися перший референдум

Читать на русском
Перший референдум у відповідності із новим законом, який 26 січня ухвалила Верховна рада, може відбутися в Україні вже у 2022 році.
Фото: УНІАН

Перший референдум у відповідності із новим законом, який 26 січня ухвалила Верховна рада, може відбутися в Україні вже у 2022 році.

Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «112 Україна».

Закон про референдум: які питання можна виносити на розгляд, а які лишилися під забороноюЗа допомогою референдуму народ може скасовувати закони, але не має права втручатися в питання податків, амністії та бюджету.

Він уточнив, що у законі, який підтримала більшість українських нардепів, передбачено, що перший референдум може відбутися не раніше 2022 року.

«Найближчим часом навряд чи можна буде провести референдум, тому що він (закон - ред.) передбачав фактично можливість проведення референдуму починаючи з 2022 року. І сьогодні є обмеження і по фінансам - ви розумієте, що ми знаходимося в режимі «COVID», в режимі достатньо серйозної економії бюджетних коштів», - зазначив Разумков.

Він також повідомив, що вартість проведення одного референдуму в Україні сягатиме близько 2 мільярдів гривень.

Нагадаємо, 26 січня український парламент підтримав у другому читанні законопроєкт №3612 щодо народовладдя через всеукраїнський референдум.

У першому читанні законопроєкт про всеукраїнський референдум, який подав Володимир Зеленський, Рада схвалила у червні 2020 року. У жовтні того ж року Володимир Зеленський запевнив, що законопроєкт про референдум готовий до другого читання.

«Слово і діло» аналізувало, як народні обранці голосували за президентський законопроект у другому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: