ЄК зажадала від AstraZeneca пояснити скорочення постачань вакцини

Читать на русском
Єврокомісія зажадала від компанії AstraZeneca роз'яснень у зв'язку зі скороченням майже вдвічі постачань вакцин до ЄС.
фото REUTERS

Єврокомісія зажадала від компанії AstraZeneca роз'яснень у зв'язку зі скороченням на 60% постачань вакцин до ЄС. У ЄК закликала компанію виконувати контракт в повному обсязі.

Про це заявив у понеділок, 25 січня, на брифінгу в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Стефан Де Кеєрсмакер, передає пресслужба ЄК.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«Єврокомісар з охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс направила листа керівництву компанії, зажадавши додаткових роз'яснень у зв'язку з оголошенням компанією минулого тижня про скорочення поставок вакцини до ЄС. Вона наголосила на необхідності виконання зобов'язань компанії за контрактом з ЄС», - повідомив він.

Представник ЄК додав, що «зважаючи на серйозність ситуації, питання про постачання в ЄС буде обговорюватися сьогодні на засіданні Керуючої ради компанії за участю представників ЄС».

У свою чергу глава пресслужби Єврокомісії Ерік Мамер додав, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен провела телефонну розмову з главою AstraZeneca і також зажадала здійснювати поставки в ЄС в повному обсязі.

Нагадаємо, днями стало відомо, що AstraZeneca скоротить обсяги постачань своєї COVID-вакцини до ЄС.

Раніше повідомлялося, що Італія планує подати позов проти Pfizer за зрив термінів постачань вакцини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: