Італія планує подати позов проти Pfizer

Читать на русском
Влада Італії готує юридичні позови щодо американської компанії Pfizer через затримку поставок вакцини.
Фото: Maja Hitij / Getty Images

Влада Італії готує юридичні позови щодо американської компанії Pfizer через затримку постачань вакцини від COVID-19.

Про це повідомляє в середу, 20 січня, канал RaiNews24 з посиланням на міністра з регіональних питань Франческо Боччу.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

За словами Боччу, причиною підготовки позовів стало те, що Pfizer в односторонньому порядку і без своєчасного повідомлення скоротила обсяги узгоджених постачань. Влада Італії стурбована, оскільки це може негативно позначитися на всій кампанії з вакцинації, що почалася в Італії 27 грудня минулого року.

Як уточнив надзвичайний комісар з протидії пандемії Доменіко Аркур, американська компанія вже скоротила постачання на 29% на цьому тижні, і подальші невеликі скорочення очікуються наступного.

Відзначимо, Pfizer/BioNThec - поки одна з двох вакцин, якими роблять щеплення в Італії. Перші невеликі поставки Італія отримала від Moderna. Ще одна поставка від цієї американської компанії очікується 25 січня. Всього Італія з населенням 60 млн замовила понад 200 млн доз вакцини від шести виробників.

Нагадаємо, влада Киргизстану відмовилася від вакцини PfizerBioNTech. Причиною стало те, що в країні немає спеціальних холодильників з екстремально низькими температурами для зберігання препарату.

У МОЗ України заявляли, що держава зацікавлена ​​у безкоштовній вакцинації українців. Очікується, що вона почнеться у другій половині лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: